Herregårde i Toppen af Danmark

Toppen af Danmarks herregårde er steder som rummer en fantastisk historie. Idag har vi mulighed for at komme tæt på nogle af dem og selv mærke historiens vingesus under besøget og nyde de smukke og ikke mindst stemningsfyldte rammer. Ved Frederikshavn kan man besøge herregårdene Bangsbo og Knivholt. Øst for Hirtshals ved Mygdal ligger herregården Odden. Odden og Bangsbo er kendte for deres samlinger.

Herregården Odden

Øst for Hirtshals ved Mygdal ligger herregården Odden. Odden er et markant, rustikt bygningsværk med tydeligt præg af middelalder og Danmarks nordligst beliggende herregård. Oprindeligt lå herregården på et lavt højdedrag omgivet af voldgrav – heraf navnet Odden.

I dag er de historiske bygninger hjemsted for en enestående samling af maleren J.F. Willumsens værker - fra de første skitser til færdige malerier.

Mere om Herregården Odden

Herregården Bangsbo

Bangsbo, "Den Hvide Gård", som forfatteren Herman Bang henført kaldte den, ligger i den sydlige udkant af Frederikshavn og var engang oase for Danmarks store forfattere - omtrent samtidig med, at malerne mødtes i Skagen. Den oprindelige Bangsbo Hovedgård kan dateres tilbage til 1364, men den nuværende hovedbygning er fra ca 1750. Den smukke stråtækte højremslade med bindingsværk er fra 1580'erne.

I dag huser hovedbygningens 3 fløje en udstilling om Frederikshavn bys historie. Herudover er de velbevarede bygninger alle indrettet til udstillingsbrug. Parkanlægget nær Bangsbo Hovedgård er ført tilbage til sit udseende omkring århunderedeskiftet i gammel engelsk havestil.

Mere om Herregården Bangsbo ved Frederikshavn

Knivholt Hovedgård

Herregården stammer fra det 15. århundrede. I det 18. århundrede blev gården udvidet til fire længer med en port som hovedindkørsel.

I de senere år er Knivholt Hovedgård blevet renoveret og indrettet med tidstypiske værksteder, som pensionerede håndværker gør levende. Herudover er en en barokhave i stil med tidligere tiders samt søer ved at blive genskabt.

Knivholts store gårdsplads danner også rammen for årlige friluftskoncerter med kendte kunstnere.

Mere om Knivholt Hovedgård ved Frederikshavn

Del denne side

Find slotte og herregårde

Få en kulturel og historisk oplevelse - besøg de mange slotte og herregårde i Toppen af Danmark.

Find slotte og herregårde

Kort over herregårde

Slotte - en oplevelse

Sæbygaard Slot ved Sæby i Toppen af Danmark

Besøg også de smukke slotte i Toppen af Danmark, hvor der foregår mange arrangementer i løbet af året med historiske oplevelser. Ved Sæby kan du både besøge Voergaard Slot og Sæbygaard Slot.

Om slotte i Toppen af Danmark

Overnatning i Toppen af Danmark

Bo godt i Toppen af Danmark

Find det helt rette overnatningssted for dig i din ferie.