Kunst og kultur i Toppen af Danmark

Toppen af Danmark har en lang tradition for at tiltrække malere, billedhuggere og forskellige kunsthåndværkere, der arbejder med vidt forskellige materialer som rav, sten, glas, keramik, lærred og pensel. Du finder mange gallerier i hele området og flere kunstmuseer med ansete kunstudstillinger. I løbet af året afholdes desuden spændende kunstarrangementer.

Få kunst- og kulturoplevelser på de mange historiske museer i området, hvor historien fortælles på levende vis. Besøg Børglum Kloster og se den imponerende domkirke og deres udstillinger året rundt. På slotte, herregårde og i kirker møder du store personligheder fra historien, såsom Stygge Krumpen eller i det mindste ser de mærker de har efterladt i historien.

keramiker Dorthe Hansen

Vil du møde en kunsthåndværker?

Mød en af de mange kunsthåndværkere i Toppen af Danmark, når du besøger de små værksteder eller gallerier. En helt unik oplevelse.

Galleri Friis

Besøg et galleri i Toppen af Danmark

I mange af byerne i Toppen af Danmark kan du besøge spændende gallerier med kunst i forskellige stilarter. Besøg gallerierne og find dine favoritkunstværker.

Vendsyssel Kunstmuseum

Kunstmuseer - et besøg værd

Besøg de mange spændende kunstmuseer i Toppen af Danmark. Deltag i de guidede rundvisninger og få en ekstra oplevelse.

Glaspuster i Sæby

Glaskunst

Se hvordan glaspusteren vækker liv i den varme glasklump, når du besøger de arbejdende værksteder omdanner glas til smuk kunst.

Hør og oplev: Den Gode Historie

Oplev autenticiteten og fortællerglæden på skønne arrangementer.

 

 

Rav på stranden

Rav

Sæbygaard

Se et slot i Toppen af Danmark

Prægtige oplevelser i storslåede og smukke omgivelser - det er et besøg på et slot i Toppen af Danmark.

Børglum Kloster

Besøg en herregård

Du finder flere smukke herregårde i Toppen af Danmark; bl.a. Herregården Odden ved Mygdal og Bangsbo og Knivholt ved Frederikshavn.

Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring

Museer - en rejse i tiden

Besøg et af de historiske museer i Toppen af Danmark og tag på rejse i tiden. Deltag i rundvisningerne - eller gå selv på jagt efter spor fra fortiden.

Stygge krumpen _ sten

Kender du Stygge Krumpen?

Biskoppen Stygge Krumpen fra Børglum Kloster levede i middelalderen og rækker sine lange arme helt ind i nutiden - både med sine flotte bygninger og i fiktionens verden som spøgelse i TV2's julekalender.

Sæby Kirke

Kirker og klostre - en del af historien

Klostre og kirker var nogle af middelalderens største og mest imponerende bygningsværker. Besøg bl.a. Børglum Kloster ved Løkken.

Hærvejen - tur i Jylland

Hærvejen - hele vejen op gennem Jylland

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen, der går hele vejen op gennem Jylland og ender i Frederikshavn og Hirtshals.