Kunstmuseer i Toppen af Danmark

Tag på opdagelse i kunstens verden på de mange kunstmuseer i Toppen af Danmark og lev dig ind i kunsternes forunderlige univers.

En mangfoldighed af kunstmuseer

Oplev det blide landskab, de grønne bøgeskove og de snoede vandløb i guldaldermalerierne i Sæby. Eller tag til Hjørring på Vendsyssel Kunstmuseum og oplev den nyere nordjyske kunst.

Hvad med et smut til Vrå og oplev Svend Engelunds malerier, eller en tur til Frederikshavn, hvor der er skiftende udstillinger og en imponerede exlibris-samling. Kom tæt på skagenskunstnernes hverdag og liv på Skagens Museum.

Se også J.F. Willumsens imponerende kunst- og skitsesamling på Herregården Odden. Mulighederne er mange på Toppen af Danmark.

Når maleriet kommer til sin ret

I Toppen af Danmark er der tradition for kunst af en særlig høj kvalitet, og denne kunst kommer virkelig til sin ret på de mange spændende kunstmuseer. Her er det specielle lys, som kendetegner området, virkelig udnyttet til fulde. Når du kommer ind i kunstmuseernes mange forskellige rum, bliver du virkelig slået over hvordan lyset fylder rummene. Lyset falder ind fra alle sider, så kunstværkerne virkelig kommer til deres fulde ret.

Hvert museum har udviklet sig på hver deres måde og har sin egen historie. Derfor er mangfoldigheden stor i Lysets Land – her er kunstmuseerne forskellige og de har hvert deres særpræg.

Udforsk kunsten

I Lysets Land er der kunst fra mange perioder. Her kan du følge dansk og udenlandsk kunst fra guldalder og naturalisme over de abstrakte malerier til den moderne og eksperimenterende kunst. Her er rig mulighed at opleve de mange forskellige kunstformer.

På kunstmuseerne i Toppen af Danmark er der rig mulighed for at fordybe sig i kunsten og lade sig medrive af de fantastiske farver, kompositioner og fortællinger. Tag dig tid til at fordybe dig i kunsten og nyd den ro og fred, der hersker på Lysets Lands museer.

Del denne side

Skiftende udstillinger

På Toppen af Danmarks kunstmuseer er der både faste samlinger og skiftende udstillinger. Lige meget hvornår du er her på året er der altid noget spændende og nyt at se på de mange kunstmuseer. Hold derfor øje med de skiftende udstillinger på kunstmuseerne.

Kunst på gadeplan

Gå en tur i Toppen af Danmark og oplev kunsten på egen hånd eller i fællesskab. På gader, stræder, torve eller i skove… ja alle vegne, er kunsten synlig i alle afskygninger. Åbn sanserne, se dig omkring og opdag kunsten på Toppen af Danmark overalt, hvor du færdes – spændende skulpturer, kunstfærdige springvand og historiske huse.

Besøg et museum

Besøg et museum i din ferie og oplev kunst eller kom tæt på historien i Toppen af Danmark. Find et udvalg af museer i Toppen af Danmark, der byder på mange forskellige kultureller oplevelser.

Find kunstmuseer