Transport til og fra Toppen af Danmark

Rejs med tog, bil, færge eller fly, alt efter din rute og dine krav til feriens transportmuligheder. Planlæg din rejse - og kom godt til Toppen af Danmark.

Rejse rundt i Toppen af Danmark

Når feriestedet og ferieboligen er besluttet, skal der fyldes indhold i ferien - oplevelser! Mange af dem vil ligge lige i nærheden af din feriebolig, andre kræver transport.

Kommer du i egen bil klarer du måske transporten selv - ellers er det et veludbygget offentligt transportsystem, hyppige færgeafgange, turistbusser, hyrevogne og udlejningsbiler til rådighed

Færge

Sejl til Lysets Land fra Norge eller Sverige. Færgerne lægger til kaj i Frederikshavn og Hirtshals. Du kommer til Læsø med færgen fra Frederikshavn.

Stenaline sejler på ruterne:

Gøteborg – Frederikshavn

Oslo - Frederikshavn

Colorline sejler på ruterne:

Kristiansand - Hirtshals

Larvik - Hirtshals

Fjordline sejler på ruterne:

Bergen - Hirtshals 

Kristiansand - Hirtshals

Stavanger - Hirtshals

Færgen til Læsø:

Margrete og Ane Læsø sejler dagligt 3 til 7 dobbeltture mellem Frederikshavn og Læsø. Sejlturen fra Frederikshavn til Læsø tager 90 minutter. Find oplysninger på laesoe-line.dk Færgeselskabet Læsø K/S.

 

Tog og bus:

Tog og busser fragter dig til og rundt i området. Se tidstabel for togene her.

Køreplan for tog mellem Skagen - Frederikshavn - Hjørring og Aalborg OBS: Der skal skiftes tog i Frederikshavn

Køretog for tog mellem Hirtshals og Hjørring

Vi anbefaler, at du undersøger Rejseplanen, når du skal planlægge din tur, da den søger blandt bus og tog, og giver dig et samlet og opdateret overblik.

 

Fly:

Både SAS og Norwegian flyver indenrigs fra København til Aalborg Lufthavn. Herudover er der direkte afgange fra Amsterdam, London, Reykjavik og Oslo til Aalborg Lufthavn. Fra lufthavnen har du mulighed for at komme videre nordpå til Lysets Land med flytaxa, i lejet bil, med tog eller bus.

Flytaxa

Aalborg Lufthavn – Sæby - Frederikshavn. Flytaxa bestilles på +45 98 42 13 11 i god tid og senest 2 timer før.

Afstande (vejl.) fra Aalborg Lufthavn til

Frederikshavn: ca. 64 km
Hirtshals: ca. 68 km
Hjørring: ca. 54 km
Løkken: ca. 41 km
Lønstrup: ca. 67 km
Sindal: ca. 60 km
Skagen: ca. 110 km
Aalbæk: ca. 84 km
Sæby: ca. 53 km
Tversted: ca. 73 km

Bil:

Har du ikke selv bil med til Toppen af Danmark, kan du leje den, når du er her. Du kan også tage en taxa eller benytte flytaxa. Via motorvejsforbindelserne E45 Frederikshavnmotorvejen og E39 Hirtshalsmotorvejen kommer du nemt og hurtigt frem til dit bestemmelsessted i Lysets Land.

Biludlejere:

Lej en bil hos et biludlejningsfirma og gør brug af den fleksibilitet, det giver at have en bil til rådighed under dit ophold.

Find biludlejere

Del denne side

Dagsture

Du kan supplere områdets egne attraktioner med dagsture til Norge, Sverige og Læsø eller udflugter længere ned i Jylland.