Oplev naturen ved Frederikshavn

Oplev naturen ved Frederikshavn

Frederikshavn er omgivet af en fantastisk natur
Mod øst er der Kattegat og strandene, hvor det er skoven og bakkerne der præger naturen mod vest. Naturen er spændende, flot og berigende at begive sig ud i.

Palmestranden er unik for Frederikshavn
Er der noget mere lækkert end at pakke en picnickurv, med god mad og drikkevarer. Så er det afsted mod den indbydende hvide sandstrand, bred håndklædet ud eller snup en af liggestolene, og så står resten af dagen på afslapning og hygge i palmernes skygge, kun afbrudt af en forfriskende dukkert i den fristende rene vand. Udenfor sæsonen kan du finde ro og fred i sjælen med en gåtur langs stranden, med en forfriskende brise gennem håret.

Skovene rundt om Frederikshavn er et yndet udflugtsmål - hele året
Der er intet, som duften af udsprunget bøgeskov og synet af de hvide anemoner, der dækker skovbunden i foråret. Eller hvad med en tur i skoven med smukt gyldent løvfald? Er der faldet sne kan en tur med langrendsski måske friste? Vest for Frederikshavn er landskabet præget af bakker og dale, og naturen er spændende og udfordrende. Se det hele lidt fra oven fra en af de mange udsigts-poster i området, det kan være Øksnebjerg, Pikkerbakken, Dronningestien eller en tur op i Cloostårnet, der hæver sig 160 meter over havets overflade.

Vandre- og løbeture i og omkring Frederikshavn
Både i og lidt udenfor Frederikshavn er der mange gode ruter, i skov og langs stranden, for både begyndere og øvede løbere. Det er bare med at vælge hvilken udsigt du helst vil have.

I Bangsbo Botaniske Have finder du mange forskellige planter

Bangsbo Botaniske Have

I den smukke Botaniske Have findes findes en overflod af dufte og farver, og haven er et yndet udflugtssted for både turister og byens indbyggere. Uanset hvilken årstid du kommer på, er stedet en fryd for øjet med de mange bede, stensætninger, træer og buske der lyser op i forskellige farver.
Udsigten over byen fra Pikkerbakken er helt utrolig

Pikkerbakken

Højt hævet over Frederikshavn, med en udsigt nær himlen, ligger Pikkerbakken. Bakken hæver sig hele 71 m over havet, og der er en fantastisk udsigt over byen, Kattegat og Hirsholmene. Når vejret er klart kan du se Skagen mod nord og Læsø mod øst. Du kan køre i bil op til udsigstpunktet (der er en 16% stigning), eller du kan gå derop via Dronningestien. Dronningestien, der snor sig gennem den smukke skov, og på vejen kommer forbi betonstillinger med kanoner fra Anden Verdenskrig, fik sit navn i 2003 efter besøg af Dronning Margrethe.